Informatie

Kwalitis – Mentaal evenwicht

Wat is Kwatilis?

Het extract van Curcuma longa BCM‑95® bevat een combinatie van essentiële oliën en 3 kurkuminoïden van de wortel van Curcuma longa. Deze unieke en gepatenteerde samenstelling biedt meerdere voordelen:

 • De wortel van Curcuma longa wordt al eeuwenlang gebruikt in de ayurvedische geneeskunde (India). BCM‑95® is een 100 % natuurlijk concentraat van het poeder van de wortel van Curcuma longa.
 • Kurkumine BCM‑95® wordt veel beter geabsorbeerd door het lichaam dan zuivere kurkumine of zelfs dan in combinatie met piperine. Meer nog, de bestanddelen van kurkumine BCM‑95® blijven langer in het bloed en verlengen daardoor de duur dat de natuurlijke actieve bestanddelen met de bedoelde organen in contact komen.
 • De essentiële oliën die worden gecombineerd met de kurkuminoïden werken samen om efficiënter te zijn en bij andere indicaties dan die van zuivere kurkumine.
 • Kurkumine BCM‑95® bleek minstens even werkzaam als Fluoxetine, wat we beter kennen als Prozac, bij de behandeling van depressie.

 


Hoe werkt het ?

Depressie, in diverse stadia, is het probleem nummer één in onze westerse samenleving. Elk jaar neemt het aantal gevallen toe, en dat ondanks het massale gebruik van antidepressiva. Dit vertegenwoordigt trouwens een omzet van meerdere miljarden euro’s voor de wereldwijde farmaceutische industrie!

We weten dat ongeveer 63 % van de patiënten die antidepressiva nemen al minstens één keer last heeft gehad van een bijwerking zoals angst, zelfmoordgedachten, slapeloosheid en gewichtstoename. Er is dringend nood aan alternatieven en het is alleen maar voordelig voor de patiënt als die natuurlijk zijn!

Een uniek en exclusief extract van Curcuma longa, BCM‑95®, bewees in een dubbelblinde gerandomiseerde studie zijn werkzaamheid volgens onweerlegbare wetenschappelijke criteria: de schaal van Hamilton. Hiermee kunnen we de ernst van de depressie meten door bepaalde parameters zoals angst, schuldgevoel, zelfmoordgedachten, slapeloosheid, gejaagd gevoel of trager werken, te volgen. Uit deze studie bleek dat de werkzaamheid van kurkumine BCM‑95® vergelijkbaar is met die van Fluoxetine (Prozac). Bovendien veroorzaakt kurkumine BCM‑95® geen bijwerkingen, die vaak worden vastgesteld bij een klassieke allopathische behandeling.

 


Voor wie ?

Het aantal patiënten dat van de weldaden van kurkumine BCM‑95® zou kunnen genieten, is groot. Dat kan gaan van iemand met ‘ de blues ‘ tot patiënten met een ernstigere depressie. Bij een depressie raad ik altijd aan om advies te vragen bij een bekwame gezondheidsprofessional om de behandeling op te starten of op te volgen. Het is ook belangrijk om te vermelden dat kurkumine BCM‑95® kan worden genomen in combinatie met de klassieke antidepressiva met als resultaat een lichte verbetering; die weliswaar niet statistisch significant is.

 


Hoe gebruiken ?

Kurkumine BCM‑95® in een capsule van 500 mg is simpel te gebruiken :

 • bij lichte klachten : 1 capsule ’s ochtends tijdens de maaltijd.
 • bij ernstigere depressies : 1 capsule ’s ochtends en 1 capsule ’s avonds tijdens de maaltijd.

Het advies van een bioloog

Kurkumine wordt op de markt gebracht in meerdere vormen:

 • Het poeder van de wortel van Curcuma longa wordt vooral gebruikt in de keuken, maar ook in de ayurvedische geneeskunde, in hoeveelheden die niet samengaan met onze westerse levensstijl (12 gr per dag).
 • Als zuivere kurkumine, al dan niet in combinatie met piperine. Het juiste percentage van zuivere kurkumine in het extract moet worden aangegeven.
 • Combinaties van kurkumine met verschillende hulpmiddelen. In dit geval moet u extra waakzaam zijn want we kennen combinaties met kurkumine en additieven waar niets natuurlijks aan is. Sommige van die stoffen zouden zelfs kankerverwekkend kunnen zijn!!
 • Kurkumine BCM‑95® heeft, door zijn unieke samenstelling, een voorkeursplaats in de rijke waaier van kurkumines.

We bevelen dus ten zeerste aan dat u zich informeert over het type en de hoeveelheid kurkumine in een samenstelling zodat u op die manier, met de juiste achtergrondkennis, een eventuele aankoop kunt doen.

 


Referenties :

 1. Available at: http://www.consumerreports.org/health/resources/ pdf/best-buy-drugs/ Antidepressants_update.pdf. Accessed March 19, 2014.
 2. Montejo AL, Llorca G, Izquierdo JA, Rico-Villademoros F. In- cidence of sexual dysfunction associated with antidepressant agents: a prospective multicenter study of 1022 outpatients. Span- ish Working Group for the Study of Psychotropic-Related Sexual Dysfunction. J Clin Psychiatry. 2001;62 Suppl 3:10-21.
 3. Sanmukhani J, Satodia V, Trivedi J, et al. Efficacy and safety of curcumin in major depressive disorder: A randomized controlled trial. Phytother Res. 2013;doi:10.1002/ptr.5025.
 4. Antony B, Merina B, Iyer VS, Judy N, Lennertz K, Joyal S. A pilot cross-over study to evaluate human oral bioavailability of BCM-95CG (Biocurcumax), a novel bioenhanced preparation of curcumin. Indian J Pharm Sci. 2008 Jul-Aug;70(4):445-9.