Informatie

Hoe overleef ik mijn menstruatie?

De maandelijkse menstruatie gaat voor veel vrouwen vaak gepaard met lichamelijke ongemakken, over het geïrriteerd worden bij het minste of geringste nog maar te zwijgen. Wij geven wat tips om de fysieke en mentale ongemakken te ondersteunen.


 

 

 

TIP 1

BLIJF WARM!
Gebruik voor je buik een warmtekussen. De warmte voelt niet alleen fijn, maar het stimuleert ook je bloedstroom en biedt verlichting.


 

 

 

TIP 2

VEZELS!
Tijdens je menstruatie maakt je lichaam meer progesteron aan. Het gevolg is dat je darmen trager gaan werken. Het antwoord? Vezels! Met havermout begin je de dag voedzaam! Havermout is rijk aan vezels en rijk aan mineralen en heeft ook nog een hoog verzadigingsgehalte.


 

 

 

TIP 3

DRINK!
Probeer alcohol te vermijden, want dat kan lijden tot buikklachten. Blijf vooral goed drinken en dan met name water of thee. Neem bijvoorbeeld gemberthee, dat ondersteunt de normale werking van het darmkanaal. Of kamillethee, deze thee geeft niet alleen rust, maar ondersteunt ook een gezonde spijsvertering.


 

 

 

TIP 4

IJZER!
Vrouwen hebben meer ijzer nodig dan mannen. Ga je watertanden bij de gedachte aan een rood, sappig biefstukje als je ongesteld bent? Dan kan het zijn dat je ijzerwaarden wat aan de lage kant zijn. IJzer helpt energie vrij te maken uit de voeding, daarnaast activeert het o.a. je natuurlijke energie in het lichaam.


 

 

 

TIP 5

CHOCOLA
De 93% pure chocolade van Love Chock smaakt lekker en heeft het beste van alles: de cacaobonen zijn koud vermalen, waardoor alle goede eigenschappen van cacao, zoals flavonoïden (antioxidanten), behouden blijven.


 

 

TIP 6

HELP JE HORMONEN EEN HANDJE!
Geef je lichaam een beetje extra ondersteuning rondom de menstruatie. it’s Pure Period Support Formula Deze vegetarische capsules bevatten o.a. moederkruid, monniks-peperextract1, magnesium2, ijzer, vitamine B63 en vitamine B124.

  • Helpt om de menstruatiecyclus comfortabel door te komen1
  • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam2
  • Draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit3
  • Gunstig voor een goede geestelijke balans4

it’s Pure Magnesium Advanced Formula.
Deze hooggedoseerde tabletten bevatten een combinatie van 3 soorten magnesium met een uitstekende opneembaarheid.

  • Goed voor de gemoedstoestand
  • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
  • Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid
  • Draagt bij aan de geestelijke veerkracht
  • Bij futloosheid
  • Voor het behoud van sterke botten en spieren