Dr. Hauschka

Natuurlijke ingrediënten, geselecteerde heilzame planten, een geheel eigen behandelconcept en één kerngedachte als basis voor de cosmetica en het verzorgingsconcept. Je huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen. Dat is het unieke van Dr.Hauschka Cosmetica. Als uw gediplomeerde schoonheidsspecialiste en Dr.Hauschka therapeute behandelt Annemieke van der Stappen  u volgens deze visie. Annemieke heeft een jarenlange ervaring in de schoonheidssalon en heeft in 2011 de opleiding tot Dr.Hauschka therapeute gevolgd.

Bij de Klassieke Dr.Hauschka behandeling bevordert de Dr.Hauschka therapeut de doorstroming in het hele lichaam. De huid en het organisme krijgen hierbij een herstellende impuls. Omdat wij veel met ons hoofd werken en de voeten daardoor koud kunnen worden, begint de behandeling met een geurig voetenbad. De stress van alledag lost op in warmte en geeft een gevoel van welbehagen. Door het uitstrijken en masseren van benen en voeten en daarna het uitstrijken van de haren komt het hoofd tot rust. Actieve bewegingen met de armen, zorgen voor ontspanning van de nek- en rugspieren. Na warme compressen op decolleté en gezicht volgt een dieptereiniging. Bij de Dr.Hauschka behandelingen wordt bewust geen peeling of scrub gebruikt. Alleen datgene wat de huid uit zichzelf loslaat wordt verwijderd, meer doen dan dat, kan de huid irriteren. Dr.Hauschka Gezichtsdampbad met toverhazelaar, Oost-Indische kers en madeliefjes en het Gezichtsmasker op basis van heilzame aarde, zuiveren de huid tot in de poriën. Terwijl het Gezichtsmasker zijn werk doet verkoelen en ontspannen Dr.Hauschka Oogcompressen het gebied rond de ogen.

De kern van de behandeling is de lymfestimulatie, met fijne penseelstreken en zachte handbewegingen worden de vloeistofstromen in het bindweefsel en het lymfestelsel gestimuleerd. Dan volgt de intensieve verzorging waarbij een huidconditioner en intensief masker wordt gekozen afhankelijk van de conditie van de huid. Terwijl het masker zijn werk doet, wordt een decolletémassage gegeven met Dr.Hauschka Gezichtsolie of een Bodyolie. Ter afsluiting volgt een op het huidbeeld afgestemde dagverzorging.

Verschillende Dr.Hauschka behandelingen worden geboden met een aantal variaties op de Klassieke Behandeling waarbij het accent telkens ergens anders ligt. Dr.Hauschka behandelingen zijn voor mannen en vrouwen, van jong tot oud.