Informatie

Nieuw! Orangefit

Het verhaal achter Orangefit!
Bij Orangefit werken we elke dag keihard om voor jou de meest gezonde en duurzame plantaardige producten te creëren. Alleen de allerbeste plantaardige ingrediënten en productiemethodes zijn voor ons goed genoeg.

Waarom? Simpel. You don’t mess with your body. En ook niet met de planeet. Dat begrijpen we bij Orangefit als geen ander.

Iedereen bij Orangefit heeft een passie voor voeding. Vooral plantaardig. Andere mensen vinden ons wat rebels. Dat snappen we wel. We doen het bij Orangefit namelijk graag net even anders.

‘Don’t tell us the sky is the limit when there are footprints on the moon’. Zo zetten we met veel plezier voor jou die grote stap extra, want zeg nou zelf: De wereld is toch al grijs genoeg? Het is tijd voor meer oranje!

Orangefit heeft een droom
Bij Orangefit gaan we voor een gezondere, fittere en duurzamere wereld. We willen het meest toonaangevende bedrijf in plantaardige voeding worden. Niet zomaar een ambitie. Eerder een vrij grootste droom. Dat realiseren we ons. Maar we gaan ervoor. Stap voor stap.

 


 

Eiwitshakes
Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam. Voor een goede gezondheid en fitte lifestyle is het daarom essentieel om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Een eiwitshake, zoals Fit Green Protein, is een makkelijk en gezond hulpmiddel om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen.

 

De functie van eiwitten
De functies die eiwitten vervullen zijn oneindig. Eiwitten zijn betrokken bij heel veel regelprocessen in het lichaam. De bekendste functies van eiwitten zijn het bevorderen van spierherstel, spieropbouw en het ondersteunen van gewichtsverlies bij het afvallen.

Hoeveel eiwitten
Hoeveel eiwitten je nodig hebt verschilt per persoon. Een goede richtlijn die je kunt aanhouden is om per dag tussen de 1.0 gram en 1.8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht te eten. Een goede eiwitshake geeft je ongeveer 25 gram eiwitten per schepje en helpt je dus goed op weg om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Plantaardige eiwitten vs dierlijke eiwitten
Er bestaan plantaardige eiwitten en dierlijke eiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat een plantaardig eiwitshake net zo goed is als een dierlijke eiwitshake, ook wel bekend als whey. Plantaardige eiwitten worden meestal gemaakt erwten- of rijsteiwit en zijn lactosevrij. Dierlijke eiwitten worden gemaakt van melk en bevatten lactose. Omdat een plantaardige eiwitshake vrij is van lactose heb je hiermee geen last van een opgeblazen gevoel, een slechte huid, onrustige darmen of andere ongemakken. eiwitten worden gemaakt van melk.

Wanneer een eiwitshake drinken
Veel mensen drinken na het trainen een eiwitshake om sneller te herstellen en om spieren op te bouwen. Echter is uit onderzoek gebleken dat het voor de eiwitsynthese (de opbouw van eiwitten in het lichaam) niet erg belangrijk is of je voor of na je training je eiwitten neemt. Wat het belangrijkste is, is dat je eiwitinname gedurende de dag voldoende is. Ook is het aan te bevelen om ongeveer 3 tot 4 uur rondom je training voldoende volwaardige eiwitten te eten, omdat dit positieve voordelen levert voor spierherstel en –opbouw.

Natuurlijke eiwitten
Een trend die steeds duidelijke zichtbaar wordt, is dat mensen liever een natuurlijke eiwitshake drinken. Een natuurlijke eiwitshake bevat geen kunstmatige zoet- en smaakstoffen.

Maaltijdshakes
Mensen die aan een fit lichaam werken en eiwitten gebruiken zijn bewust met hun gezondheid bezig. Omdat we steeds minder tijd hebben, maar wel verantwoord en gezond willen blijven eten, zie je de populariteit van  maaltijdshakes toenemen. Een goede maaltijdshake bevat hoogwaardige ingrediënten en alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Bij Orangefit hebben we twee van zulke maaltijdshakes ontwikkeld. Met onze krijg je eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vetten en alle vitaminen en mineralen binnen. Ideaal voor als je weinig tijd hebt maar wel goed voor je lichaam wilt zorgen.

 


 

Maaltijdshakes
Als je aan een fit lichaam werkt en als je wilt blijven presteren in de breedste zin van het woord, is het belangrijk dat je bewust met je gezondheid en voeding bezig bent. Een gezonde maaltijdshake, zoals onze Fit Green Hero en Fit Green Meal Diet, zorgen er voor dat je lichaam alles binnen krijgt wat het nodig heeft om optimaal te functioneren: eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en alle vitaminen en mineralen.

 

Maaltijdshake bij weinig tijd
Tegenwoordig zijn we steeds drukker en hebben we steeds minder tijd. Om toch gezond te blijven eten en om goed te kunnen blijven presteren, is een maaltijdshake het perfecte hulpmiddel. Met een maaltijdshake kan je op ieder moment van de dag een maaltijd (of tussendoortje) vervangen. Zo zorg je er voor dat je lichaam toch alles binnen krijgt wat het nodig heeft. Ook als je weinig tijd hebt.

Afvallen met maaltijdshakes
Als je wilt afvallen, moet je zorgen voor een calorietekort. Je moet minder eten dan je lichaam nodig heeft. Daarom zie je veel mensen een maaltijshake gebruiken tijdens het afvallen. Met een maaltijdshake kun je heel makkelijk controleren hoeveel je eet. Maar afvallen gaat vaak ook gepaard met een vitaminen en mineralen tekort. Let er daarom op dat je een gezonde maaltijdshake gebruikt tijdens het afvallen, die gemaakt is van hoogwaardige ingrediënten en naast eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels, ook alle vitaminen en mineralen bevat die je lichaam nodig heeft.

Maaltijdshakes en sporten
Sporters en atleten hebben een verhoogde behoefte aan nutriënten. Ze hebben meer voedingsstoffen nodig dan anderen. Een maaltijdshake is daarom een ideale aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon. Daarom zie je steeds meer sporters kiezen voor maaltijdshakes als aanvulling. Met een maaltijdshake geef je je lichaam op een makkelijke manier extra energie en de juiste brandstof. Naast maaltijdshakes kun je er ook voor kiezen om je lichaam van extra energie te voorzien door het drinken van eiwitshakes.

Maaltijdshake optimale voeding
Een maaltijdshake kun je ook wel optimale voeding noemen. Een maaltijdshake is compleet en uitgebalanceerd, maar gevarieerd blijven eten is belangrijk. Daarom is het niet de bedoeling dat je iedere dag alleen maar maaltijdshakes drinkt. Je kunt een maaltijdshake het best inzetten op de momenten waarop het gemak het belangrijkst is. Bijvoorbeeld op momenten wanneer je weinig tijd hebt, veel onderweg bent, veel sport. Op deze momenten kan je met een maaltijdshake eenvoudig een maaltijd of tussendoortje vervangen en heb je de garantie dat je je lichaam voorziet van alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Wat zit er allemaal in een maaltijdshake?
– Eiwitten: Eiwitten vinden we terug in elke cel van ons lichaam. Ze zijn de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam en vervullen daarnaast veel belangrijke functies en regelprocessen.

– Koolhydraten: Om goed te functioneren en om goed te kunnen blijven presteren hebben we energie nodig. Als energiebron geeft ons lichaam de voorkeur aan koolhydraten. Koolhydraten worden door ons lichaam namelijk het makkelijkst omgezet tot energie.

Gezonde vetten: Vetten worden gezien als bouwstof voor onze hormonen en cellen. Voldoende onverzadigde vetten in je voeding helpen je immuunsysteem en verlagen je kans op hart- en vaatziekten. Ook dragen ze bij aan spierherstel en remmen ze de kans op ontstekingen.

– Vezels: Vezels maken je darmen schoon en zijn daarom belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering.

– Vitaminen/mineralen: Vitaminen en mineralen (micronutriënten) zijn onder andere betrokken bij onze stofwisseling, helpen bij de afbraak en opname van onze voeding, vormen hormonen en enzymen en ondersteunen de werking van onze spieren. Het kan gevaarlijk zijn als we een tekort aan vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel voorkomende verschijnselen bij een tekort zijn o.a.: een slechte weerstand, concentratiestoornissen en (chronische) vermoeidheid.

 


 

Eiwitrepen
Eiwitten zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Een eiwitreep, zoals onze Fitbar, is een makkelijke en lekkere manier om wat extra eiwitten binnen te krijgen. Een eiwitreep is een gezonde snack en kan je overal mee naartoe nemen. Een eiwitreep is bijvoorbeeld ideaal voor onderweg, op je werk naar school of voor of na je training.

 


 

 

Fit Green Meal Diet Vanille
Fit Green Meal Diet is een plantaardige maaltijdshake die je helpt bij afslanken en ondersteunt bij gewichtsbeheersing. Fit Green Meal Diet is laag in calorieën, rijk aan eiwitten en vezels en bevat alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

 • Helpt bij gezond afvallen
 • Vervang ontbijt, lunch of avondeten

Ingrediënten
Erwten-eiwit isolaat, havermeel (bevat gluten), quinoameel, lijnzaadmeel, natuurlijk aroma, citroenzuur, kaliumfosfaat, calciumcar­bonaat, groene thee, magnesiumcitraat, zeezout, siliciumdioxide, ijzer(II)bisglycinaat, vitamine C, vitamine E, vitamine B3, zinc oxide, L-selenomethionine, kopergluconaat, vitamine B5, mangaanbisglycinaat, vitamine A, vitamine B12, vitamine D3, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1, vitamine B8, kaliumjodaat, vitamine B9. Zoetstof steviolglycoside (dit komt uit een plantje)

 

 

 


 

 

 

Fit Green Hero Vanille
Met Fit Green Hero maak je binnen één minuut een ontbijt, lunch, avondmaaltijd of tussendoortje en krijgt je lichaam alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft. Zo zorg je goed voor je lichaam, ook wanneer je weinig tijd hebt, onderweg bent of veel sport.

 • Maaltijd binnen één minuut
 • Alle benodigde voedingsstoffen

Ingrediënten
Erwten-eiwit isolaat, havermeel (bevat gluten), quinoameel, lijnzaadmeel, natuurlijk aroma, citroenzuur, kaliumfosfaat, calciumcar­bonaat, chlorella poeder, spirulina, groene thee, magnesiumcitraat, zeezout, siliciumdioxide, ijzer(II)bisglycinaat, vitamine C, vitamine E, vitamine B3, zinc oxide, L-selenomethionine, kopergluconaat, vitamine B5, mangaanbisglycinaat, vitamine A, vitamine B12, vitamine D3, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1, vitamine B8, kaliumjodaat, vitamine B9. Zoetstof steviolglycoside (dit komt uit een plantje)

 

 

 


 

 

 

Fitbar
De Fitbar is Your plant-based hero met 11 gram eiwit per reep, complexe koolhydraten, omega 3 vetten en vezels. Ideaal voor onderweg, op je werk, naar school of voor of na je training.

 • Perfecte on-the-go snack
 • 11 gram proteïne
 • Heerlijke smaak, vrij van lactose

Ingrediënten
Dadels, erwten proteïne, rijst proteïne, rozijnen, cacaopoeder, amandelen, cacao boter, agave, chia, cacao nibs.

 

 

 

 


 

 

 

Fit Green Protein
Fit Green Protein is een 100% plantaardig eiwitpoeder, gemaakt van hoogwaardige erwten-eiwitten. Fit Green Protein kent een compleet aminozuurprofiel en is de ideale keuze voor iedereen die op een verantwoorde wijze bouwt aan een fit en gezond lichaam.

 • Voor herstel en spieropbouw
 • Compleet aminozuurprofiel
 • Heerlijke smaak, vrij van lactose

Vanille: Erwten-eiwit, natuurlijk vanille aroma, xanthaangom, steviolglycosides (dit komt uit een plantje)

Chocola: Erwten-eiwit, natuurlijk chocolade aroma, cacaopoeder, xanthaangom, steviolglycosides (dit komt uit een plantje)

Aardbei: Erwten-eiwit, natuurlijk aardbei aroma, xanthaangom, rode bieten poeder, steviolglycosides (dit komt uit een plantje)

 

 


 

 

 

Fit Green Hero
Met Fit Green Hero maak je binnen één minuut een ontbijt, lunch, avondmaaltijd of tussendoortje en krijgt je lichaam alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft. Zo zorg je goed voor je lichaam, ook wanneer je weinig tijd hebt, onderweg bent of veel sport.

 • Maaltijd binnen één minuut
 • Alle benodigde voedingsstoffen

Vanille: Erwten-eiwit isolaat, havermeel (bevat gluten), quinoameel, lijnzaadmeel, natuurlijk aroma, citroenzuur, kaliumfosfaat, calciumcar­bonaat, chlorella poeder, spirulina, groene thee, magnesiumcitraat, zeezout, siliciumdioxide, ijzer(II)bisglycinaat, vitamine C, vitamine E, vitamine B3, zinc oxide, L-selenomethionine, kopergluconaat, vitamine B5, mangaanbisglycinaat, vitamine A, vitamine B12, vitamine D3, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1, vitamine B8, kaliumjodaat, vitamine B9. Zoetstof steviolglycoside (dit komt uit een plantje)

Blueberry: Erwten-eiwit isolaat, havermeel (bevat gluten), quinoameel, lijnzaadmeel, natuurlijk aroma, citroenzuur, kaliumfosfaat, calciumcar­bonaat, chlorella poeder, spirulina, groene thee, kleurstof: bietenrood, magnesiumcitraat, zeezout, siliciumdioxide, ijzer(II)bisglycinaat, vitamine C, vitamine E, vitamine B3, zinc oxide, L-selenomethionine, kopergluconaat, vitamine B5, mangaanbisglycinaat, vitamine A, vitamine B12, vitamine D3, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1, vitamine B8, kaliumjodaat, vitamine B9. Zoetstof steviolglycoside (dit komt uit een plantje)