InformatieNieuw ons assortiment

It’s Pure – Candimax

Candida infecties:

Veel mensen hebben last van schimmelinfecties. Nu zijn er vele schimmels maar Candida is de meest voorkomende.

Candida albicans (soms aangeduid als candidiasis) is een gist die normaal aanwezig is op de huid, de slijmvliezen van de mond en het darmkanaal en de vagina.

Candida albicans is dus een onderdeel van de normale darmflora. De darmflora bestaat uit vele verschillende micro-organismes die met elkaar in een evenwicht leven. Dit geldt ook voor de huid en mond.

Verstoring van dat evenwicht leidt vaak tot een overmatige groei van met name Candida albicans met als gevolg ziekteverschijnselen.

Ons spijsverteringsstelsel en onze urinewegen en voortplantingsorganen bevatten een aantal verschillende soorten gisten die in harmonie leven met onze ‘goede’ bacteriën. Als de flora in deze organen door bijvoorbeeld een verzwakt immuunsysteem, gebruik van antibiotica of een ongezond voedingspatroon in disbalans raakt en de ‘goede’ bacteriën in de minderheid komen ten opzichte van de ‘slechte bacteriën’, dan kan de gist Candida Albicans de kans krijgen draden te vormen en uit te groeien tot schimmels

 


 

De meest voorkomende plekken waar Candida infecties voorkomen:

 • In de vagina van de vrouw.
 • Op de huid, tussen de vingers en tenen, rond of onder de vingernagels, aan de binnenkant van de dijen, rond de anus (omdat Candida Albicans vaak in de ontlasting voorkomt) en op de penis.
 • Spruw in de mond en keel. Dit is te herkennen aan witgele plekjes op de lippen, tong, aan de binnenkant van de wangen of op het gehemelte.
 • In de darmen. Verstoring van de darmflora waardoor Candica albicans gaat overheersen. Door deze infectie van de darmen kan deze iets poreus worden waardoor grotere moleculen vanuit de darmen via de poortader naar de lever kunnen gaan en zelfs in het lichaam terecht komen. Dit kan leiden tot vele klachten die samenhangen met pijnlijke spieren en gewrichten, maar ook met chronische vermoeidheid, angsten en depressies..
 • Soms in het lichaam. Dit is een ernstige situatie die meteen moet worden behandeld door de dokter.

 


 

De oorzaak van Candida infecties:

Disbalans van de microflora op de huid en slijmvliezen (mond en darm).

 • Te veel suikers in het lichaam door zowel zetmeel als suikers.
 • Schimmels gaan van koolhydraten overmatig groeien.
 • Verstoring van de flora door antibiotica gebruik.
 • Verstoring van de maagzuurproductie door zuurremmers
 • Remming van de afweer door medicijnen die het immuunsysteem aantasten (kanker medicijnen, corticosteroïden, immunosuppressiva)
 • Veranderde hormoonhuishouding ( menopauze, zwangerschap, anticonceptiemiddelen)

 


 

Natriumcaprylaat:
Caprylzuur (Natriumcaprylaat) wordt in de wereld van de orthomoleculaire therapeuten veel ingezet om overgroei van gist en schimmels in het colon tegen te gaan, met name de groei van Candida albicans. Caprylzuur is een vetzuur met 8 koolstofatomen, dus een korte keten. In kleine hoeveelheden maakt ons lichaam deze stof zelf. In het voedsel komt het met name voor in cocosolie. De anti-schimmelwerking van caprylzuur is in studies aangetoond.

 

Pau d Arco :
Pau d´arco groeit van oorsprong in Zuid Amerika. Pau d´arco is een boom die 38 meter hoog kan worden en hij heeft violetkleurige bloemen. Deze boom beschikt over de hardste houtsoorten onder de tropisch hardhoutbomen. Het is een boom die veel wordt gebruikt in de natuurgeneeswijze en de traditionele volksgeneeskunde. Het wordt wereldwijd geroemd om zijn medicinale kwaliteiten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het tegen diverse parasieten, bacteriën, schimmels en infecties werkt. Het gebruik van Pau d´arco is relatief kort bekend; pas sinds 1873 begon men het te gebruiken, of kwamen wetenschappers erachter dat het in de volksgeneeskunde werd gebruikt.

 

Druivenpit extract
Een glaasje wijn smaakt ons allemaal wel en kan met mate de gezondheid goed bevorderen. Een stof daarin is flavonoïde, waarmee de werking van de bloedvaten wordt gestimuleerd en kankerverwekkende elementen worden geneutraliseerd. Het kan dus gunstige invloed uitoefenen op de gevolgen van het ouder worden. Deze stof komt in hoge concentratie voor in de pitten van de bes. Wat is druivenpitextract en hoe helpt het de gezondheid?

 

Thijm:
De gezondheidsvoordelen van tijm zit hem in de etherische olie.Tijm bevat etherische olie met als belangrijkste bestanddelen: thymol, carvacrol en terpenen. Deze stoffen zorgen voor de stimulering van de spijsvertering (vetten en moeilijk verteerbare maaltijden zijn zo beter te verteren en het verminderd een opgeblazen gevoel en krampen). Ze hebben ook een antiseptisch (ziektekiem werend) en kalmerend effect.

 

Probiotica mix:
Dit is een speciale mix met een grote hoeveelheid goede levensvatbare bacteriën die in staat zijn weer evenwicht en rust te brengen in de microflora van de darmen en hiermee de wildgroei van Candida te remmen. Probiotica therapie is een effectieve behandelingswijze om overgroei van schimmels in het darmkanaal te remmen. [17242486]

 

Proanthocyanidins en anthocyanidins:
Dit zijn anti-oxydanten die de darmwand beschermen zodat er meer weerstand is tegen de aantasting door schimmels.Proanthocyanidins zijn zeer krachtige anti-oxydanten die de vrije radicalen remmen zodat er minder schade wordt toegebracht aan weefsels. De anti-oxidant kracht is 20 x zo groot als die van vitamine C. Anthoxyanidins zijn naast de werking als cel beschermer ook goede ontstekingsremmers.

 

Zwarte knoflook ABG 10+:
Zwarte knoflook wordt verkregen door een speciaal gistingsproces waardoor de werkzame stof optimaal gestandaardiseerd kan worden maar ook als stabiele stof in het product aanwezig is.Deze werkzame stof is S-allylcysteine. De karakteristieke knoflookgeur verdwijnt door de afname van de daarvoor verantwoordelijke moleculen, zoals allicine maar de werkzaamheid blijft optimaal. Knoflook heeft vele gezondheidseffecten. In dit product is het toegepast omdat zwarte knoflook het immuunsysteem activeert, waardoor het lichaam in staat wordt gesteld af te rekenen met de overmaat aan schadelijke Candida schimmels.

 

Vitamine C:
Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

 

Zwarte Rijst:
Zwarte Rijst extract heeft de functie om vrije radicalen te elimineren; verbetert hartspiervoeding en vermindert myocardiale zuurstofverbruik; Zwarte Rijst extract kan effect hebben op de voor de hand liggende belemmering voor de vorming van atherosclerose. Verhoogt de cardiovasculaire gezondheid en is een natuurlijke anti-oxidant. heeft anti-inflammatoire effecten, die voorkomen kunnen worden, inclusief ,ontsteking, met inbegrip van artritis en zwelling.

 

Groente & fruit mix
Geen gebruik van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en bindmiddelen