Informatie

Cys-control – Blaasontsteking

Wat is blaasontsteking ?
Een blaasontsteking wordt in medische termen cystitis genoemd en kan optreden wanneer zich in de blaas bacteriën bevinden. De symptomen van een urineweginfectie zijn een pijnlijk of branderig gevoel bij het plassen, heel vaak en weinig urineren, een sterk geurende en vaak troebele urine. Bij een blaasontsteking heeft u geen koorts maar hooguit wat lichte verhoging. Blaasontstekingen zijn in het algemeen goed te behandelen maar hebben de neiging om terug te komen, vooral wanneer er belemmeringen van de urineafvoer bestaan.

Mogelijke oorzaken
Er zijn naast afkoeling van het onderlichaam en een verminderde weerstand, meerdere omstandigheden die kunnen leiden tot een blaasontsteking. Mensen die hun blaas niet goed kunnen leegplassen, bijvoorbeeld mannen met een vergrote prostaat of vrouwen met een verzakking van de baarmoeder, hebben meer kans op een blaasontsteking. Bij hen blijft er telkens een beetje urine in de blaas achter waarin de E-coli bacterie zich kan vermenigvuldigen. Ook voor en tijdens de overgang zijn vrouwen bijzonder gevoelig voor urineweginfecties.

 


 

Cys-control® capsules is een medisch hulpmiddel dat helpt om urineweginfecties zoals een blaasontsteking te behandelen en voorkomt herhaling. Cys-control® capsules helpen de hechting van bepaalde E-coli bacteriën aan de wanden van de urinewegen te verminderen. Hierdoor blijven de bacteriën niet in de blaas achter maar worden er met de urine uitgeplast. Elke verpakking Cys-control® capsules bevat precies de juiste effectieve dosering die moet worden toegediend.

 

Kuur van 10 dagen
Om een blaasontsteking doeltreffend te bestrijden dienen de Cys-control® capsules gedurende 10 dagen als kuur te worden ingezet. Elke ochtend en elke avond 1 capsule met voldoende water innemen.

 

Vegetarische capsules
Cys-control® capsules zijn gemaakt van cellulose en derhalve ook uitermate geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. De capsules mogen zelfs zonder bezwaar gebruikt worden door diabetes patiënten en zwangere en borstvoedende vrouwen. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.

 


 

Cys-control® sachets is een medisch hulpmiddel dat helpt om urineweginfecties zoals een blaasontsteking te behandelen en voorkomt herhaling. Cys-control® sachets helpen de hechting van bepaalde E-coli bacteriën aan de wanden van de urinewegen te verminderen. Hierdoor blijven de bacteriën niet in de blaas achter maar worden er met de urine uitgeplast. Elke verpakking Cys-control® sachetsbevat precies de juiste effectieve dosering die moet worden toegediend.

 

Kuur van 10 dagen
Om een blaasontsteking doeltreffend te bestrijden dienen de  Cys-control® sachets  gedurende 10 dagen als kuur te worden ingezet. Elke ochtend en elke avond 1 sachet oplossen in een groot glas lauw water en opdrinken.

 

Moeite met slikken
Cys-control® sachets zijn handig voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van capsules en mogen zelfs zonder bezwaar gebruikt worden door zwangere en borstvoedende vrouwen. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.