Soof Siropen

Geef kleur aan je kraanwater!

Soof Siropen

 • 100% natuurlijk
 • Niets anders dan fruit, groenten en kruiden
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Zonder conserveermiddelen en kleur- en smaakstoffen
 • Te bereiden met het lekkerste water
 • Eén fles is goed voor maximaal 80 glazen

Wat is Soof?
Soof maakt 100% natuurlijke siropen van niets anders dan fruit, groenten en kruiden. En dan ook echt niets anders. Je kunt er heerlijke limonade van maken in allerlei verassende smaken.

Hoe de naam Soof is ontstaan?
Soof staat voor Sip On Our Friendship. Omdat wij graag een slok op onze vriendschap nemen. Proosten op het leven met een lekkere, natuurlijke limonadesiroop.

Waarom Soof?
Onze filosofie is met zijn allen een betere wereld te creëren. We geloven in eenvoud, transparantie en de kracht van de natuur. Doe met ons mee en geef kleur aan je kraanwater!

Hoe probeert Soof bewustzijn te creëren?
Meer hydrateren met een paar glazen Soof maakt het drinken van water al lekkerder. Met Soof proberen wij het drinken van water te stimuleren. Soof is een concentraat van groenten, fruit en kruiden. Uit één fles Soof kun je ongeveer 3 Liter limonadesiroop halen. Veel mensen kopen water met smaak in flesjes. Waarom zouden we water vervoeren over land en zee als we gebruik kunnen maken van ons eigen kraanwater? Met één fles Soof bespaar je vele flesjes. Mix Soof met zoveel water als jij lekker vindt!

Wat zijn de ingrediënten van Soof siropen?
Onze siropen zijn een heerlijke mix van geconcentreerd fruit, groenten en kruiden die kunnen worden toegevoegd aan water. Er zit dan ook niks anders in Soof, dan:

 • Wortel, Gember & Appel
 • Blauwe Bes, Lavendel, Zwarte Bes & Appel
 • Citroen, Munt & Appel
 • Zoete Aardappel, Kaneel & Appel

Op de verpakking staat: geen toegevoegde suikers. Hoe komt het dat er dan suiker in de voedingswaarde staat?
Er is geen suiker of zoetstof toegevoegd aan Soof. De suikers die in Soof aanwezig zijn komen van de groenten, fruit en kruiden die van nature in het product aanwezig zijn.

Waarom is Soof niet biologisch?
Onze filosofie is dat we 100% natuurlijk zijn. Biologisch is op dit moment nog een stap te ver, omdat we anders hele hoge prijzen aan onze consumenten moeten vragen. Overigens zijn sommige van onze ingrediënten biologisch, maar op dit moment benoemen we dit niet.

Is Soof glutenvrij?
Goed nieuws, soof is glutenvrij!

Bevat Soof additieven?
Nee

Waarom heeft de Wortel, Gember & Appel een parelmoerachtige kleur?
De parelmoerige glans is heel typisch voor wortelsapconcentraat. Dit komt door de suspensie van betacaroteen uit de wortels. Een suspensie is een niet opgeloste verdeling van deeltjes in water. Dus o.a. deze oranje deeltjes geven een parelmoerachtige glans.

De Wortel, Gember & Appel variant is geklonterd, is dit oke?
Geen zorgen er is niks ergs aan de hand. Soof bestaat volledig natuurlijke ingrediënten, er zitten dus geen stabilisatoren of andere additieven in. Dit houdt in dat de siroop er soms anders uit kan zien.Soms moet je Soof gewoon extra goed schudden voor gebruik. Je kunt dan nog steeds genieten van een heerlijk glas limonade.

Wat is de onverdunde voedingswaarde van Soof?

Kun je Soof drinken met kraanwater?
Ja zolang je toegang hebt tot schoon kraanwater.

Wat zijn andere vloeistoffen, anders dan kraanwater, waar je Soof mee kunt mixen?
Wij stimuleren het gebruik van kraanwater. Maar voor de afwisseling is Soof ook lekker met (karne)melk, yoghurt, gekookt water, bruiswater, prosecco en je kunt er een lekkere cocktail mee maken.

Hoeveel glazen Soof (van 150 ml) gaan er uit een fles siroop?
Het aantal glazen Soof dat uit een fles gehaald kan worden is verschillend per smaak.

 • Wortel, Gember & Appel
  Voor zoete limonade 18 glazen
  Voor water met een smaakje tot wel 38 glazen
 • Blauwe Bes, Lavendel, Zwarte Bes & Appel:
  Voor zoete limonade 20 glazen
  Voor water met een smaakje tot 38 glazen
 • Citroen, Munt & Appel:
  Voor zoete limonade 20 glazen
  Voor water met een smaakje tot 38 glazen
 • Zoete Aardappel, Kaneel & Appel:
  Voor zoete limonade 22 glazen
  Voor water met een smaakje tot 47 glazen

In welke verhouding kan ik Soof het beste aan mijn kind van 5 jaar of jonger geven?
Wij adviseren zo min mogelijk fruitsuikers gebruik zo min mogelijk siroop en zo veel mogelijk water. Het leuke aan Soof is dat je met een paar druppels al direct kleur geeft aan je kraanwater, dit vinden kinderen al meteen leuk en lekker.

Hoe lang kan ik Soof bewaren na het openen van een fles?
Je kunt Soof het beste nuttigen tot 6 weken na opening. Soof blijft van beste kwaliteit als deze bewaard wordt in de koelkast bij 7 graden.

Moet Soof gekoeld zijn voor openen?
Nee voor openen hoeft Soof niet gekoeld bewaard te worden. Daarna moet het in de koeling.

Wanneer kan ik Soof het beste nuttigen?
Elk moment van de dag is een goed moment om Soof te drinken. Soof is lekker tijdens hete zomerdagen, tijdens de maaltijd, na een koude dag of gewoon onderweg in je waterfles.

Schud voor gebruik!
Schud Soof goed voor gebruik. We maken gebruik van natuurlijke ingrediënten, er zitten geen conserveringsmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen in Soof. Dit betekent dat de ingrediënten soms een beetje van elkaar kunnen scheiden. We raden sterk aan om Soof goed te schudden voor gebruik en door te roeren na mixen.