Residelca Olivos – olijfolie

De olijfboom is in de mediterrane contreien al meer dan zevenduizend jaar befaamd. Het is een van de oudste cultuurgewassen op aarde. De afgelopen tien eeuwen is de kennis over dit bijzonder krachtig en natuurlijk voedingsmiddel gegroeid. Er worden nog steeds nieuwe positieve effecten van olijfolie op onze gezondheid ontdekt. Het wordt niet voor niets beschouwd als vloeibaar goud voor onze gezondheid.

Waarom biologisch?
De consument wil zeker zijn dat de productie niet is gemanipuleerd met chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en bovendien dat het product gentechvrij is. Residelca Olivos is een gereciteerd bedrijf.
Hun gecontroleerd productieproces voldoet aan de wettelijke voor- schriften. Ze voegen dus geen chemische en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen toe.
Conclusie; Residelca Olivos garandeert u dat zij 100% biologisch zijn, hun product is puur natuur.

Hoge kwaliteit
Olijfolie, een door de eeuwen heen typisch product van Spaanse landbouw en door Residelca Olivos verbouwd volgens aloude ritmes en tradities, is door hun bodemgesteldheid vol en vlezig van smaak. Gewonnen uit de eerste, koude persing, zonder gebruik te maken van warmte of chemicaliën, hetgeen de smaak en voedingswaarden ten goede komt. De zuurtegraad is laag; dit is een meetbare aanwijzing voor de goede kwaliteit van hun olijven op het moment dat ze worden geperst. De enige behandelingen die Residelca Olivos olijven ondergaan zijn wassen, decanteren, centrifugeren en filtratie.

Houdbaarheid
Vroeger werd olijfolie in keramische vazen opgeslagen om zo de negatieve weersinvloeden op de olie zoveel mogelijk te beperken. Een keramische fles houdt de olie koeler en houdt het licht buiten, waardoor de olie minder snel bederft ten opzichte van olie bewaard in een glazen fles. Een goede bewaartemperatuur voor olijfolie is tussen de 14 en 18 graden Celsius.
Residelca Olivos heeft, ondanks de meerkosten van zo’n fles, bewust gekozen om deze reeds in de oudheid gebruikte verpakkingsmethode in ere te herstellen, zodat de specifieke eigenschappen van hun olie bewaard blijven.

Voordelen
Olijfolie is een plantaardig voedingsmiddel, rijk aan onder andere enkelvoudig onverzadigde vetten en de antioxidant vitamine E.
Wetenschappelijk onderzoek heeft al diverse voordelen van het gebruik van olijfolie onomstotelijk aangetoond:

  • Het eten van een mediterrane voeding, met daarin extra vierge olijfolie, verlaagt het risico op borstkanker bij risico-groepen.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan cis-onverzadigde vetzuren, zoals olijfolie, verlagen het risico op coronaire hartziekten.
    Dit houdt in dat het een bijdrage levert om de kans op bij voorbeeld een hartaanval, -infarct, beroerte of vasculaire dementie te verlagen.
  • De vervanging van verzadigd vet door onverzadigde vetten in de voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
  • Een mediterraan voedingspatroon gaat samen met een lager lichaamsgewicht en vetpercentage bij kinderen. Jonge gezinnen varen er wel bij als olijfolie een vast onderdeel is van hun voedingspatroon.

Het is evident dat extra vierge olijfolie vele gezondheidsvoordelen kent en dat Residelca Olivos de wetenschap omtrent dit oervoedingsmiddel nauwlettend blijft volgen.