Kwalitis – Mentaal evenwicht

Kwalitis, verkrijgbaar onder de vorm van capsules, bevat 500 mg kurkuma- extract (Curcuma longa L.) BCM-95® ter bevordering van een goed geestelijk evenwicht.

Het extract van de wortelstok van kurkuma wordt in Azië, meer in het bijzonder in India en China, traditioneel gebruikt om zijn heilzame effecten.
De gunstige effecten ervan zijn onderzocht in talrijke domeinen. Over de effecten ervan op de stemming bestaan zeer gedetailleerde literatuurgegevens met overtuigende resultaten.

 

VOORDEEL VAN HET EXTRACT VAN CURCUMA LONGA BCM-95® IN KWALITIS
Zoals bij de meeste plantaardige middelen, is de kwaliteit van het extract BCM-95® bepalend bij het gebruik ervan in een voedingssupplement. Bij een inadequate extractie, kunnen de bestanddelen die zorgen voor het heilzame effect onvoldoende worden geconcentreerd.

Kwalitis bevat een zorgvuldig geselecteerd, volledig extract van Curcuma longa BCM-95® wortelstok. Het omvat:

• de 3 belangrijkste kurkuminoïden (kurkumine, demethoxykurkumine, didemethoxykurkumine).

• vluchtige oliën (tumerone, atlantone, zingiberone).

Dankzij de samenstelling van het kurkuma-extract in Kwalitis heeft het een sterk verhoogde biologische beschikbaarheid; de biologische beschikbaarheid is 7 keer hoger dan die van een standaard kurkuma-extract. Het gevolg is een hogere concentratie van het actief bestanddeel in het bloed; het blijft ook langer in het lichaam.

Het natuurlijke extract van Curcuma longa BCM-95® in Kwalitis bestaat voor 100% uit extract van Curcuma longa.
Bovendien zijn veel wetenschappelijke studies uitgevoerd specifiek met dit extract van Curcuma longa BCM-95®, waarbij ook de onschadelijkheid bewezen wordt.

 

STEMMING EN LEVENSKWALITEIT
In sommige omstandigheden zoals een tijdelijke periode van stress, kan het natuurlijk voedingsmiddel Kwalitis, dat een specifiek extract van Curcuma longa bevat, een nieuwe aanpak zijn ter ondersteuning van het mentale evenwicht. De talrijke studies uitgevoerd in dit domein tonen aan dat het kurkuma-extract in Kwalitis goed is voor de bevordering van het humeur.

 

GEBRUIK
De normale aanbevolen dagelijkse inname bedraagt 1 capsule per dag, in te nemen met een glas water tijdens de maaltijd. Maar uw arts of apotheker kan u een aangepast schema adviseren (2 capsules per dag in 2 innamen). Met het oog op een gunstig effect wordt aangeraden om Kwalitis langere tijd in te nemen. Voor personen die moeite hebben met het doorslikken van de capsule, kan de inhoud van de capsule worden gemengd met een ‘vette’ substantie (een beetje eten, volle melk/yoghurt enz.). De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden. Mag niet gebruikt worden als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

 

BESTANDDELEN PER CAPSULE KWALITIS
500 mg kurkuma-extract (Curcuma longa L.) BCM-95® met 475 mg kurkuminoïden (kurkumine, demethoxykurkumine, didemethoxykurkumine) en vluchtige oliën (tumerone, atlantone, zingiberone). Antiklontermiddel: magnesiumstearaat. Capsule: hypromellose.

 

VOORZORGSMAATREGELEN
Kwalitis mag niet worden genomen zonder eerst een arts te raadplegen door:

• Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven (zoals geldt voor elk voedingssupplement),

• Personen die worden behandeld met antistollingsmiddelen, • Personen die lijden aan galobstructie.

 

BEWARING
Buiten het bereik van jonge kinderen houden, bewaren bij kamertemperatuur, op een droge en verluchte plaats, in zijn oorspronkelijke verpakking. Houdbaarheid: zie vervaldatum op de verpakking: EXP: maand / jaar.

 


 

VOOR EEN GOED MENTAAL EVENWICHT*

Het extract van de wortelstok van kurkuma wordt traditioneel in Azië, en meer bepaald in India en China, gebruikt om zijn heilzame werking.

De gunstige effecten ervan zijn in talrijke domeinen onderzocht, maar over de effecten ervan op de stemming bestaan zeer gedetailleerde literatuurgegevens met overtuigende resultaten.

 

Eigenschappen
Net als bij de meeste plantaardige stoffen is de kwaliteit van het extract BCM-95® bepalend bij het gebruik ervan in een voedingssupplement. Bij een verkeerde extractie kunnen de heilzame stoffen namelijk niet geconcentreerd worden.

In sommige omstandigheden (bv. een tijdelijke periode van stress) kan het natuurlijke voedingsmiddel Kwalitis een nieuwe aanpak zijn ter ondersteuning van het mentale evenwicht. Uit de talrijke studies in dit domein blijkt dat het kurkuma-extract in Kwalitis het humeur positief beïnvloedt.

 

De troef van Trenker
Talrijke wetenschappelijke studies met het extract van Curcuma longa BCM-95® tonen de heilzame werking ervan aan.
Het effect van dit specifieke extract op het mentale evenwicht werd door 75% van de testpersonen als goed tot uitstekend bevonden**.

 

Gebruik
1 à 2 capsules per dag, tijdens de maaltijd.

 

Voorzorgen
De volgende personen mogen Kwalitis niet nemen zonder advies van een arts:

  • zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven (zoals geldt voor elk voedingssupplement),
  • personen die worden behandeld met antistollingsmiddelen,
  • personen die lijden aan galobstructie.

Bestanddelen
500 mg kurkuma-extract (Curcuma longa L.) BCM-95® bevattende 475 mg:

  • curcuminoïden (curcumine, demethoxycurcumine, didemethoxycurcumine),
  • vluchtige oliën (tumerone, atlantone, zingiberone).

Notificatienummer: PL 21/38

 


 

Voedingssupplement • De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden.

* Kurkumaextract bevordert een goed mentaal evenwicht.

** Sanmukhani J. et al., 2013.

 


 

VOEDINGSSUPPLEMENT NOTIFICATIENUMMER: PL 21/38

N.V. Farmaceutische Laboratoria Trenker Dolezlaan, 480-482 • BE • 1180 Brussel

Bron: trenker.be